DHL Duitsland Desk online

Home / Duitse webshop opstarten / DHL Duitsland Desk online

DHL Duitsland Desk online

DHL Global Mail – binnen DHL specialist in marketing, internationale post en postpakketten – heeft zijn bestaande services uitgebreid met de expertise van zijn partners. De aanbieder van grensoverschrijdende oplossingen voor postzendingen biedt Nederlandse e-tailers met bedrijfsactiviteiten in Duitsland (of die van plan zijn hier activiteiten te gaan ontplooien) nu een nieuw informatieplatform aan.

Onder de noemer ‘DHL Duitsland Desk’ adviseert de dochteronderneming van de Deutsche Post bedrijven over de onlinemarkt in Duitsland. Dit in samenwerking met de Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK), Duitse e-commerce-expert Dexport en communicatiebureau Mediamixx GmbH. “Wij willen en kunnen onze klanten meer bieden dan enkel logistieke oplossingen. Wij willen hen helpen groeien en ze daarbij doelgericht ondersteunen zodat ze succesvol actief kunnen worden op de grootste e-commercemarkt van Europa,” verklaart Maarten Overweg, productmanager bij Global Mail.

“Van onze klanten merken we dat er veel vraag is naar specifieke kennis over de Duitse e-commercemarkt. Duitsland is voor veel van onze klanten de belangrijkste consumentenmarkt,” aldus Overweg. Als geheel dekken de partners alle relevante marktonderdelen af, van marktanalyse tot marketingconcept, en helpen ze ondernemers samen bij het omzeilen van valkuilen in het buurland. “Om als Nederlandse e-commerceonderneming succesvol te zijn in Duitsland is er tenslotte meer nodig dan alleen het vertalen van een webshop,” zegt Overweg. De DHL Duitsland Desk biedt dan ook ondersteuning op verschillende gebieden, van export consultancy en advies over markttoetreding tot webshopoptimalisatie en vertalingen.

De DNHK in Den Haag adviseert bedrijven over alle aspecten met betrekking tot personeel en toegang tot de markt. Ook geeft zij antwoord op alle fiscale en juridische vragen. “Wij ondersteunen onze klanten met een individuele marktbewerking. Afhankelijk van de behoefte van het bedrijf bepalen we een actieplan,” zegt Johan Spijksma, exportadviseur van de DNHK.

Dexport in Bunnik is gespecialiseerd in het optimaliseren van Duitse webshops en de daarbij behorende online campagnes. Directeur Andreas Giese: “De Duitse e-commercemarkt biedt met 82 miljoen inwoners en 54 miljoen internetgebruikers volop groeikansen. Men moet de markt echter wel op de juiste wijze benaderen. Wij hebben hiervoor Duitse experts beschikbaar.“

De firma Mediamixx GmbH, gevestigd in de Duitse grensstad Kleve, richt zich op grensoverschrijdende communicatie. “Nederlandse bedrijven denken vaak dat hun communicatieconcept rechtstreeks kan worden vertaald naar de Duitse markt. Dit is echter een illusie. De verschillen lopen uiteen van de manier waarop je klanten benadert tot het gebruik van mediakanalen,” verklaart directeur Frank Wöbbeking.

Meer informatie over concrete oplossingen, producten en diensten is te vinden op www.dhlduitslanddesk.nl.

admin
admin
Dexport is dé Duitse online marketing specialist! Onze Duitse marketingspecialisten ondersteunen u graag bij het realiseren van uw doelstellingen. U profiteert van tien jaar ervaring met Nederlandse bedrijven op de Duitse markt. Onze missie? ‘Zo verovert u de Duitse markt!
Aanbevolen posts

Laat een bericht achter