Met welk elftal verovert u de Duitse markt?

Home / Duits bedrijf lokaliseren / Met welk elftal verovert u de Duitse markt?

Met welk elftal verovert u de Duitse markt?

We staan aan de vooravond van het EK 2016 in Frankrijk. Wat kunt u hier als e-commerce topsporter van leren? De Duitse e-commerce markt is booming business. In Duitsland komt u ook sterke tegenstanders tegen en concurreert u met meer dan vijfhonderdduizend webshops. Alle reden om met het beste team aan de aftrap te verschijnen. Wat is de beste tactiek? Wij presenteren u in een infographic het beste elftal én hebben een aantal sterke spelers paraat op de reservebank, om met uw team te scoren en de Duitse markt te veroveren!

De juiste doelman houdt de claims uit het doel

Op doel kiest Dexport voor een in Duits e-commerce recht gespecialiseerde advocaat. Hij moet rust uitstralen en de aanvallen van agressieve tegenstanders pareren, zodat de spelers zich kunnen concentreren op een goede opbouw van achteruit. De tactiek is duidelijk; de aanval is de beste verdediging. Zalando geeft hierin als snelgroeier het goede voorbeeld. Zes jaar geleden was deze marketingmachine nog onbekend en nu is het één van de sterkste e-commerce pureplayers op de Duitse markt.

Met een .de domeinnaam staat het team ook achterin solide en sterk. De linksbuiten Google waardeert de .de, waardoor de Duitse content (links back) mee kan doen in de aanval en vaker voorin te vinden is. Achter Google staat Trusted Shops links op het middenveld. Dit keurmerk geeft Google rugdekking en vertrouwen, waardoor Google vaker gevaarlijk kan worden met zijn voorzetten of dieptepasses.

Amazon in de basis elf

Uiteindelijk zijn de assists van Google vaak bepalend voor het scorend vermogen van het team. Om te kunnen scoren moet je wel het verschil kunnen maken op het middenveld. De unique selling point op 10 met daarachter het juiste assortiment zijn bepalende spelers in het elftal. Zij spelen de tegenstander uit en creëren de man-meer-situaties waardoor Google en Amazon op de flanken vaker aan de bal komen. Amazon is door het enorme bereik inmiddels uitgegroeid tot een belangrijke affiliate in de basis elf. Uiteindelijk is het de betaalmethode “Op rekening” die de voorzetten als diepste spits inkopt. Met Paypal op de bank beschikt het team over een sterke pinch-hitter als het scoren maar niet wil lukken. Als het team eenmaal gescoord heeft dan bent u blij met betrouwbare spelers als DHL en uw Duitse klantenservice. Want als u op deze posities veel steken laat vallen, dan keren de fans zich tegen u. Door social media wordt onvrede snel gedeeld en raakt u de twaalfde man op de tribune zo weer kwijt.

Door een strenge selectie en goede voorbereiding kunt u met dit elftal de Duitse markt veroveren. Het is belangrijk dat u de spelers goed traint en ook in moeilijke fases van de wedstijd de juiste tactische keuzes maakt. En als het dubbeltje dan naar de goede kant rolt, dan wint u wellicht de finale!

Wie is uw top scorer?

Heeft u al een goed elftal staan? Wij vernemen graag wie in uw team de top scorer is!

duitse markt marketing ecommerce

admin
admin
Dexport is dé Duitse online marketing specialist! Onze Duitse marketingspecialisten ondersteunen u graag bij het realiseren van uw doelstellingen. U profiteert van tien jaar ervaring met Nederlandse bedrijven op de Duitse markt. Onze missie? ‘Zo verovert u de Duitse markt!
Aanbevolen posts

Laat een bericht achter

Erdbeerprofi.deKeurmerken webshops Duitsland