Facebook reageert op Impressum Pflicht

Home / Duits bedrijf lokaliseren / Facebook reageert op Impressum Pflicht

Facebook reageert op Impressum Pflicht

Zoals eerder genoemd is het niet alleen verplicht om het Impressum op de website of webshop te vermelden, maar moeten ook de socialmediakanalen van een Impressum voorzien zijn.

Het Impressum laat de gebruiker zien wie achter de website zit en moet verplicht minimaal twee contactmogelijkheden tonen, waaronder een e-mailadres, zodat consumenten makkelijk contact kunnen opnemen. Afhankelijk van de bedrijfsvorm moet het Impressum bepaalde informatie weergeven, die in paragraaf 5 van de Telemediengesetz bepaald is.

Op aandringen van beheerders van vooral Duitse fan- en bedrijvenpagina’s heeft Facebook nu een extra informatieveld voor het Impressum geïmplementeerd. Met 2000 tekens kunnen deze pagina’s nu rechtszeker met het Impressum worden aangevuld.

Binnenkort worden alle pagina’s overgezet naar het nieuwe design. Hierin komt dan ook het Impressum duidelijker naar voren, wat nu nog niet het geval is.

De eerder voorgestelde workarounds zijn met deze aanpassing van Facebook eindelijk passé en nu kunnen de beheerders van Facebookpagina’s zich weer richten op de content in plaats van op juridische aanpassingen.

 

admin
admin
Dexport is dé Duitse online marketing specialist! Onze Duitse marketingspecialisten ondersteunen u graag bij het realiseren van uw doelstellingen. U profiteert van tien jaar ervaring met Nederlandse bedrijven op de Duitse markt. Onze missie? ‘Zo verovert u de Duitse markt!
Aanbevolen posts

Laat een bericht achter

webwinkel conversie verbeteren