Is uw Duitse site klaar voor Mobilegeddon 2? De Duitse markt wel!

Home / Marketing in Duitsland / Duitse websiteoptimalisatie / Is uw Duitse site klaar voor Mobilegeddon 2? De Duitse markt wel!

Is uw Duitse site klaar voor Mobilegeddon 2? De Duitse markt wel!

Volgens Statista is het gebruik van mobiel internet in Duitsland van 13% in 2011 gestegen naar 56% in 2015. Voor 2016 wordt verwacht dat 63% van de Duitse bevolking gebruik zal maken van mobiel internet.

In 2015 werd in Duitsland rond 25 miljard euro (netto) besteed aan reclame. Hiervan werd 1% geïnvesteerd in het mobiele kanaal, een groei van 53% ten opzichte van 2014. Wanneer begint u met de mobile first strategy?

Duitsers gebruiken dagelijks hun smartphone gemiddeld bijna een uur langer dan hun desktopcomputer. Niet alleen de verblijfsduur, maar ook applicaties zijn uitgebreider geworden. Mobiele toestellen worden niet alleen voor communicatie en sociale netwerken gebruikt, maar ook voor reisschema’s, navigatie en natuurlijk ook voor online zoekopdrachten.

Google speelt hierop in met zijn nieuwe algoritme: Mobilegeddon 2. Vanaf mei gaat Google mobielvriendelijke sites nog hoger in de zoekresultaten zetten dan nu het geval is. Bezoekers met mobiele toestellen kunnen dus sneller meer websites vinden die relevant en mobielvriendelijk zijn.

Als uw site mobielvriendelijk is, hoeft u zich nergens zorgen over te maken, maar…

Is uw site mobielvriendelijk?

Test uw pagina hier!

Wat verstaat Google onder mobielvriendelijk?

  • Sites zonder Flash
  • Buttons waar bezoekers makkelijk op kunnen klikken
  • Teksten die bezoekers niet handmatig moeten vergroten
  • Sites die zich aanpassen aan het formaat van het scherm van het desbetreffende mobiele toestel 

Als uw site niet mobielvriendelijk is, bestaat het gevaar van een trafficdaling. Sinds de eerste Google mobile update in 2015 hebben niet mobielvriendelijke websites een daling van gemiddeld 10% moeten incasseren. Heeft u hulp nodig bij het mobielvriendelijk maken van uw site of uw mobiele strategie? Vraag Dexport om advies.

admin
admin
Dexport is dé Duitse online marketing specialist! Onze Duitse marketingspecialisten ondersteunen u graag bij het realiseren van uw doelstellingen. U profiteert van tien jaar ervaring met Nederlandse bedrijven op de Duitse markt. Onze missie? ‘Zo verovert u de Duitse markt!
Aanbevolen posts

Laat een bericht achter

Shop Usability | Joy of UseDropshipping: een onoverwinnelijk concept in de e-commerce