Online betaalmethodes in Duitsland

Home / Duits bedrijf lokaliseren / Betaalmethoden Duitsland / Online betaalmethodes in Duitsland

Online betaalmethodes in Duitsland

Wat veel zaken betreft zijn de Duitsers anders dan Nederlanders. Het zal u dan ook niet verbazen dat dat ook voor het online betaalverkeer geldt. Een betaalmethode als iDEAL, wat in Nederland een van de populairste online betaalmethodes is, is in Duitsland onbekend.

In Duitsland doet men minder aan online bankieren dan in Nederland. In 2008 deed 35% van de Duitse bevolking aan online bankieren tegen 65% van de Nederlandse bevolking. Er wordt veel gewaarschuwd voor de gevaren van online bankieren in Duitsland. Daarbij zijn er ook meer fysieke banken dan in Nederland: terwijl men in Nederland soms een flinke afstand moet afleggen om een bank tegen te komen, is het in Duitsland normaal om op loopafstand een bank te hebben, zelfs in de kleine dorpjes. Daardoor is er minder behoefte aan online bankieren dan in Nederland en groeien de online betaalmethodes relatief langzaam. De meest gebruikte online betaalmethodes zijn PayPal en online overboekingen. Ook de online betaalmethodes Sofortüberweisung en Giropay winnen snel aan populariteit.

Als u voorlopig het debiteurenrisico en de kosten voor debiteurenbeheer wilt beperken, dan kunt u ervoor kiezen om op rekening betalen en ELV achterwege te laten. Op rekening betalen wordt daarom niet vaak gekozen door Nederlandse shops in Duitsland. In de praktijk hebben we echter gemerkt dat de mogelijkheid om op rekening te betalen een behoorlijk positief effect op het conversiepercentage kan hebben. Er zijn bedrijven die het debiteurenrisico van u willen overnemen. In dat geval heeft u wel de lusten, maar niet de lasten van deze door consumenten geliefde betaalmethode.

Het kiezen van de juiste betaalmethodes zorgt ervoor dat meer van uw klanten het bestelproces geheel doorlopen en de bestelling plaatsen. Daarnaast zorgen bepaalde betaalmethodes ervoor dat u geen onnodig debiteurenrisico loopt en dat uw webshop Duits en betrouwbaar overkomt. Dat laatste is belangrijk, want de Duitser heeft zekerheid over privacy en betaling boven aan zijn verlanglijstje staan.

Het belangrijkste  blijft natuurlijk het vinden van een aanbod dat goed past bij uw situatie en uw groeifase in Duitsland.

Andreas Giese
Andreas Giese
Andreas is oprichter en CEO van Dexport. Daarnaast is (mede)oprichter van de Amazon marketing software ProfitWiser, (mede)initiatiefnemer van het CrossBorder Event, de CrossBorder Top 30 en de CrossBorder Award. Andreas is geboren in Berlijn in 1979. In 2006 zag hij een niche in de markt, Dexport: online marketingspecialist voor de Duitse markt. Dexport ondersteunt snelgroeiende bedrijven en bekende merken bij het veroveren van de Duitse markt.
Aanbevolen posts
Showing 0 comments
  • ruiben
    Beantwoorden

    betaalmethoden duitsland, toch nog eens over denken voordat we alleen vertrouwen op mollie

  • Vechtsportwinkel.com
    Beantwoorden

    Wij gebruiken Multisafepay, erg tevreden over, die bieden DirectEbanking / Sofortüberweisung en daarnaast ook Giropay. Wij overwegen ook de Duitse markt te betreden..

Laat een bericht achter