De Shop Usability Award 2017

Home / Marketing in Duitsland / Duitse websiteoptimalisatie / De Shop Usability Award 2017

De Shop Usability Award 2017

Usability, u kunt tegenwoordig binnen de e-commerce niet meer om het woord heen. Veel Nederlandse bedrijven hebben dan ook al de moeite genomen om een goede conversie te realiseren, zodat zij de juiste stappen maken om online het optimale uit hun site te halen. Maar hoe weet u zeker dat u met uw webshop of site de goede richting inslaat?

De Shop Usability Award 2017

De Shop Usability Award 2017 sluit perfect op dit vraagstuk aan en vond dit jaar voor de tiende keer plaats. Op 22 juni werden de beste webshops van Duitsland bekroond. De uitreiking van de Shop Usability Awards vond in het kader van de The Future e-Commerce Conference in Berlijn plaats. De jury heeft 714 e-commerce Duitse websites beoordeeld op gebruiksvriendelijkheid, customer experience en merkbeleving. Bent u benieuwd aan welke criteria een webshop of website in Duitsland moet voldoen? Wij nodigen u uit om gauw verder te lezen…

De Shop Usability Award 2017, de criteria

In twaalf hoofd categorieën en vijf speciale categorieën concurreerden grote merken en niche shops met elkaar. De jury beoordeelt de websites op een uitgebreid aantal punten. Van de beleving van de website tot en met het bestelproces. Ook kijkt de jury naar design, usability en user experience. Bovendien telt ook de kwaliteit van de dienstverlening mee. Hieronder vindt u de criteria op een rij:

  • Intuïtieve structuur
  • Clear design met slimme design elementen: “less is more”
  • Innovatieve en originele ideeën
  • Shopping belevenis
  • Benadering van de doelgroep
  • Authentieke communicatie
  • Klantenservice en klantenbinding

De winnende webshops zijn een mooie inspiratiebron om eens kritisch te kijken naar uw webshop. Daarom hebben wij de winnaars van de Shop Usability Award op een rij gezet.

De beste webshops op een rij

De fanshop van de Bundesliga-club Borussia Dortmund kwam als winnaar uit de bus. Volgens de jury is de webshop origineel, authentiek en innovatief. Verder zijn interactiviteit en de customer experience sterke punten.

Categorie Winnaar shops 2017
B2B www.praxisdienst.de
Eten & drinken www.fischkaufhaus.de
Fashion www.qs-designedby.de
Elektronica, software & mobieltjes www.euronics.de
Huishouding, klussen & tuin www.gartentraum.de
Vrije tijd, hobby & huisdier www.axperto.de
Wellness, beauty & gezondheid www.najoba.de
Special interest www.amorelie.de
Sport & outdoor shop.bvb.de
Meubels & wonen www.tischmanier.com
Speelgoed, kids & baby www.bikebox-shop.de
Small business (special category) www.kaninchenhofladen.de
Social projects (special category) www.alte-liebe.com
Accessoires, cadeaus & lifestyle www.fashionette.ch
Innovatie (special category) www.keller-sports.de
Publieksprijs (special category) www.ars24.com
Brand shop (special category) www.onmyskin.de

Meer informatie op de Duitstalige website van de award: De Shop Usability Award 2017.

Wilt u volgend jaar ook in op bovenstaande lijst staan? Vertel en deel uw ambitie met uw vaste Dexport marketeer, zodat we de juiste stappen kunnen zetten om online de Duitse markt te veroveren.

admin
admin
Dexport is dé Duitse online marketing specialist! Onze Duitse marketingspecialisten ondersteunen u graag bij het realiseren van uw doelstellingen. U profiteert van tien jaar ervaring met Nederlandse bedrijven op de Duitse markt. Onze missie? ‘Zo verovert u de Duitse markt!
Aanbevolen posts

Laat een bericht achter