Social content is king – Facebook voor B2B?

Home / Marketing in Duitsland / Socialmediamarketing / Social content is king – Facebook voor B2B?

Social content is king – Facebook voor B2B?

Het draait om content – iedere marketeer is zich er wel van bewust of heeft dit in ieder geval wel eens gehoord.

Social web, web 2.0, dat is toch alleen voor consumenten? Immers, welk B2B-bedrijf bereiken we via Facebook?

Social web staat niet gelijk aan Facebook en Twitter. B2B-bedrijven moeten natuurlijk verder kijken. Wat is content marketing? Heel simpel gezegd: het creëren, publiceren en deelbaar maken van informatie die de doelgroep interessant en ‘share-worthy’ vindt. B2B-marketing gaat niet puur om verkoop, het gaat steeds meer om informatie. 95% van de B2B-beslissers zoekt online naar producten, technologieën en kennis.  En ook deze doelgroep begint met Google.

‘B2B-beslissingen worden objectief genomen’ – deze stelling is natuurlijk onzin. Natuurlijk moeten B2B-aankopen beter overwogen worden dan privéaankopen; de beslisser moet immers zijn aankoop intern kunnen verdedigen. Toch is de beslisser in eerste instantie een mens en ook zijn/haar beslissing zal beïnvloed worden door eerdere ervaringen, aanbevelingen en het welbekende onderbuikgevoel.

Om de beslisser positief te beïnvloeden zijn er online tal van mogelijkheden. Content marketing heeft als doel het bedrijf positief (als expert) te positioneren. Hoe meer informatie het bedrijf de beslisser in zijn oriëntatiefase biedt, hoe positiever dit beeld zal zijn. In de meeste gevallen zal hij dan ook eerder geneigd zijn voor de daadwerkelijke aankoop contact op te nemen met de accountmanager van het bedrijf.

In 2012 zijn er tientallen mogelijkheden voor B2B-bedrijven om content te verspreiden. Hieronder staat een lijst van de meest gangbare opties en het percentage bedrijven dat deze al inzet.

Overzicht b2b content sharing platforms

Bronnen:

http://mashable.com/2012/02/08/new-content-marketing-tactics/

http://www.suchradar.de/magazin/archiv/2010/1-2010/b2b-online-marketing-trends.php

admin
admin
Dexport is dé Duitse online marketing specialist! Onze Duitse marketingspecialisten ondersteunen u graag bij het realiseren van uw doelstellingen. U profiteert van tien jaar ervaring met Nederlandse bedrijven op de Duitse markt. Onze missie? ‘Zo verovert u de Duitse markt!
Aanbevolen posts

Laat een bericht achter