Tip: zo kunt u méér verkopen op Amazon.

Home / Duits bedrijf lokaliseren / Tip: zo kunt u méér verkopen op Amazon.

Tip: zo kunt u méér verkopen op Amazon.

Het zal menig ondernemer niet ontgaan zijn: verkopen op Amazon biedt enorme kansen! Als u nog geen producten aanbiedt op dit online platform, dan staat het vermoedelijk wel op uw verlanglijstje. Aangezien een derde van alle Duitsers – in totaal 80 miljoen consumenten – hun aankopen doet op Amazon, is dit platform een uitstekende manier om uw producten onder de aandacht te brengen bij uw doelgroep. In dit blog wordt u uitgelegd waarom de ene aanbieder succesvoller is dan de ander, en belangrijker, wat u kunt doen om van uw Amazon verkoop een groot succes te maken!

Een bijzondere pizzaoven

Laten wij eens kijken naar de lessen die de geschiedenis ons leert. Amazon zelf verkocht ooit eens een hele bijzondere pizzaoven, de Ultratec! Op een gegeven moment was er een slimme ondernemer die dacht: hé, dat kan ik een stuk scherper aanbieden. Deze aanbieder startte een Amazon-account en kwam vervolgens in de BuyBox terecht. De BuyBox is de heilige graal binnen Amazon, hierin wordt de gunstigste aanbieder gepresenteerd. 90% van alle verkopen worden gedaan in de BuyBox. Deze nieuwe aanbieder stootte Amazon van de troon en de bestellingen voor de Ultratec kwamen binnenstromen. Kort daarna, dat dan weer wel, kwam een nieuwe aanbieder ten tonele met nóg een lagere prijs en verdiende vervolgens de BuyBox. Zoals u kunt zien, u kunt scoren op Amazon wanneer u weet wat de concurrentie doet.

Wat leren wij hiervan?

U kunt de concurrentie aangaan door uw producten nét even wat lager aan te bieden dan de andere aanbieders. Dan wint u de BuyBox! Met één pizzaoven is dat natuurlijk gemakkelijk te monitoren, maar hoe gaat u dat doen met 50, 250, 750 of zelfs 10.000 producten? Dit is een knelpunt voor Amazon ondernemers. Wat wij hiervan leren is: door prijsontwikkelingen goed in de gaten te houden, en uw Amazon-assortiment continu te optimaliseren, kunt u de concurrentie de loef afsteken!

En nu?

Zoals u begrijpt is het nagenoeg onmogelijk om alle prijsontwikkelingen binnen uw assortiment handmatig te monitoren. Binnen Dexport maken de marketingconsultants dankbaar gebruik van de ProfitWiser. Hiermee wordt het management en de optimalisatie van het assortiment veel eenvoudiger, sneller en effectiever gemaakt. De technologie van ProfitWiser, die zich heeft bewezen voor startende én groeiende Amazon-verkopers, is ontwikkeld voor de moderne marketeer en help u uw winst op Amazon te maximaliseren.

Wilt u het Amazon management overlaten aan een specialist? Dexport helpt u graag een handje. Onze marketingspecialisten staan voor u klaar om uw Amazon-account in te richten en te optimaliseren. 

Meer weten?

Wilt u meer weten over de ProfitWiser, of over het uitbesteden van uw Amazon-management door een specialist, neem dan contact met Dexport en laat u informeren!

 

admin
admin
Dexport is dé Duitse online marketing specialist! Onze Duitse marketingspecialisten ondersteunen u graag bij het realiseren van uw doelstellingen. U profiteert van tien jaar ervaring met Nederlandse bedrijven op de Duitse markt. Onze missie? ‘Zo verovert u de Duitse markt!
Aanbevolen posts

Laat een bericht achter