Workshop: kansen voor e-business in Beieren

Home / Geen categorie / Workshop: kansen voor e-business in Beieren

Workshop: kansen voor e-business in Beieren

Inhoud

Beieren is de grootste Duitse deelstaat en een van de belangrijkste afzetgebieden voor Nederlandse producten in Duitsland. In 2011 importeerde Beieren goederen ter waarde van 7,1 miljard euro uit Nederland, een groei van 12,1% ten opzichte van 2010. De sterke economie, zeer actieve hightechclusters en internationale topbeurzen in München, Nürnberg en Augsburg zijn mede verantwoordelijk voor de nauwe betrekkingen tussen Nederland en Beieren. Daarnaast zien Nederlandse bedrijven de deelstaat in het zuiden als springplank voor Centraal- en Zuid-Europa.

Steeds meer Nederlandse bedrijven worden in Beieren actief. Andere ondernemingen zijn al langer succesvol aanwezig op de Beierse markt. Deze bijeenkomst geeft inzicht in de kansen die de Beierse economie biedt voor Nederlandse bedrijven – zowel voor nieuwkomers als voor gevorderden. Bijzondere nadruk wordt gelegd op de sectoren e-business en diensten. In de discussie met Nederlandse ondernemers uit verschillende branches kunnen de deelnemers leren van de ervaringen van bedrijven die hen zijn voorgegaan.

Doelgroep

Deze bijeenkomst is bedoeld voor Nederlandse bedrijven die activiteiten met Beieren willen opbouwen of verder willen uitbreiden.

Partner(s)

Partner voor deze bijeenkomst is Invest in Bavaria.

Agenda

16.00 uur Binnenkomst en registratie deelnemers

16.30 uur Opening
Wiebe de Haan, directeur Rabobank Den Haag

16.35 uur Welkomstwoord
Dr. Heinz-Peter Behr, Duitse ambassadeur in Nederland

16.40 uur Ontwikkelingen en perspectieven van de vestigingsplaats Beieren
Dr. Ulrike Wolf, hoofd Internationale Handel, Beiers Ministerie van Economische Zaken, Infrastructuur, Verkeer en Technologie

16.50 uur E-business in Beieren
Dr. Patricia Callies, adjunct-hoofd vestigingsagentuur Invest in Bavaria, Beiers Ministerie van Economische Zaken, Infrastructuur, Verkeer en Technologie

17.00 uur Groeimarkt 50+: succesvolle strategieën voor gebruikersgeoriënteerde dienstverleningen
Stephanie Schmitt-Rüth, projectleidster Fraunhoferwerkgroep voor supply chain services

17.15 uur Eisen van de Duitse klant aan e-commercebedrijven – bericht uit de praktijk
Dirk Lauber, hoofd E-commerce Baur Versand GmbH & Co KG

17.30 uur Nederlandse succesmodellen in Beieren – podiumdiscussie

  • Arnoud Kok, internationaal directeur Republic M!
  • Andreas Giese, directeur Dexport
  • Hartmut Rosowski, hoofd Duitslanddesk van Rabobank International
  • Christoph Albrecht, hoofd ontwikkelingsmaatschappij Ansbach
  • Ralph Heinrich, hoofd ontwikkelingsmaatschappij Freyung-Grafenau

Moderator: Günter Gülker, plv. directeur Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK)

18.30 uur Receptie aangeboden door dr. Heinz-Peter Behr, Duitse ambassadeur, en Martin Zeil, Beierse minister van Economische Zaken, Infrastructuur, Verkeer en Technologie en plv. premier van Beieren

Deelname aan de businessworkshop is gratis.
De aansluitende receptie voor alle deelnemers vindt plaats in Huis Schuylenburch (loopafstand), de residentie van de Duitse ambassadeur. De entreekaarten hiervoor ontvangt u tijdens de workshop.

Het volledige programma kunt u nogmaals nalezen in dit bijgevoegde pdf-bestand.

Deelnamekosten

Deelname aan de businessworkshop is gratis. In verband met de beschikbare ruimte is het aantal deelnemers beperkt. Daarom verzoeken wij u om uzelf uiterlijk donderdag 27 september 2012 aan te melden.

Aanmelding

U kunt zich voor de bijeenkomst aanmelden middels dit bijgevoegde pdf-formulier.

Andreas Giese
Andreas Giese
Andreas is oprichter en CEO van Dexport. Daarnaast is (mede)oprichter van de Amazon marketing software ProfitWiser, (mede)initiatiefnemer van het CrossBorder Event, de CrossBorder Top 30 en de CrossBorder Award. Andreas is geboren in Berlijn in 1979. In 2006 zag hij een niche in de markt, Dexport: online marketingspecialist voor de Duitse markt. Dexport ondersteunt snelgroeiende bedrijven en bekende merken bij het veroveren van de Duitse markt.
Aanbevolen posts

Laat een bericht achter