Vingino kinderkleding kruipt in de huid van de Duitse consument

Bij Vingino kinderkleding maken ze streetwise jeans en kleding waarin elk kind er cool uitziet. Sinds de oprichting in 2001 is Vingino in snel tempo uitgegroeid van een Nederlands denim-only bedrijf tot een wereldwijd merk. Bij Vingino nemen ze alleen genoegen met het beste van het beste. Ook heeft Vingino altijd iets nieuws te bieden en zijn ze continue bezig met het updaten, maar ook het upsellen van hun kleding. Zo ook naar de Duitse markt waar het team van Dexport Vingino met een uitgekiende marketingmix ondersteunt. Een interessant markt voor Vingino, omdat er in zijn totaliteit binnen de Duitse fashionbranche zo’n 73,4 miljard euro in omgaat. In dit blog vertelt e-commerce manager Rutger van de Brule hoe de eerste stappen zijn verlopen in Duitsland. Energiek vertelt Rutger van de Brule over het eigenzinnige Vingino. Volgens Rutger liggen binnen de online markt in Duitsland volop kansen om hun collectie bij een breder publiek onder de aandacht te brengen. Rutger: “In Nederland heeft Vingino als Kids brand een herkenbare merknaam opgebouwd. Nu willen we met Vingino ook de Teens markt veroveren. In Duitsland zet Vingino daarom direct in om zowel bij de Kids als de Teens te scoren.”

De Duitse online markt biedt volop groeikansen

“De kleurrijke en uitgesproken prints worden erg op prijs gesteld door de Duitse mama’s en hun kids!” Vingino is na de eerste online stappen op de Duitse markt dan ook enthousiast om nieuwe businesskansen samen met Dexport op poten te zetten. Vingino zet hierbij in op onder meer brand-awareness, Google Shopping, Facebook-campagnes én website-optimalisatie.”
“Essentiële kennis van de Duitse consument en markt zijn vereisten om een webshop in Duitsland tot een succes te brengen” – Rutger van de Brule

Vingino kinderkleding is een internationaal geliefd merk

Sinds de oprichting in 2001 groeide Vingino uit tot een internationaal geliefd merk. In Mannheim en Düsseldorf werden eind 2017 de deuren geopend van de eigen retailketens. In Neumunster, Montabaur en Ochtrup kan de Duitse consument terecht in de Outlet stores van Vingino. Volgens Rutger wordt de wholesale van Vingino goed opgepakt door de Duitse consument. Offline had Vingino internationaal al tegen de zeshonderd verkooppunten. “Je kunt een kans als de Duitse markt dan niet laten liggen en online viel er voor ons nog genoeg terrein te behalen”, aldus Rutger.

De Duitse markt ontdekken

Na de allereerste weken van oriëntatie wil Vingino een online plek veroveren in Duitsland. De wereld ontdekken is hun missie, waarbij alles nieuw en spannend is. De eerste Facebook-campagne, de vindbaarheid van de Duitse webshop uitbreiden en de promotie van Vingino via een uitgekiende Duitse marketingmix waarin de totale collectie online wordt getoond. Alles wordt door de liefhebbers van Vingino vol spanning gevolgd, besproken, toegejuicht en vastgelegd. Waarbij de mama’s zich online iedere dag kunnen vinden in het merkverhaal van Vingino. Ouders laten de kleding pas door hun kinderen dragen als ze zich kunnen vinden in het verhaal van Vingino, waarbij kleur, prints en kwaliteit speerpunten zijn.

De groeifase – naamsbekendheid vergroten in Duitsland

De nieuwe Duitse Vingino-webshop is gelanceerd, omdat er veel vraag naar was vanuit de markt. Na een aantal weken ‘on air’ te zijn geweest merkt Vingino dat er plek is voor een edgy en minder conformistisch merk op de Duitse kids-fashionmarkt. De volgende stap is nog meer Duitse ouders kennis te laten maken met het brand Vingino. We kunnen op basis van de eerste stappen nog niet te veel verklappen hoe de groei van Vingino zich zal ontwikkelen. Ook al zijn de eerste signalen uitermate goed en wordt Vingino ook online door de Duitse consument die van mooie stoere kinderkleding houdt zeer positief opgepakt.” Vingino hanteert qua marktkansen de precisie van een speervisser die een gevaarlijke stroming herkent of een hengelaar die het perfecte aas uitkiest. Een gezonde marketingmix met de juiste ingrediënten, zoals een Duitse website optimalisatie, Duitse FB-campagnes, Google Shopping en qua positionering zet Vingino in Duitsland van meets af in op brand-awareness bij Teens! Deze inspanningen leveren Vingino binnen afzienbare tijd meer op. Zo halen zij hun kost wel op.  ]]>

Redactie Dexport
Dexport heeft zich sinds 2006 ontwikkeld tot hét Duitse online marketingbureau! Onze dienstverlening is gebaseerd op jarenlange ervaring met snelgroeiende bedrijven en bekende merken die succesvol de Duitse markt willen veroveren. Onze native Duitse marketing specialisten, oftewel de Dexperteers, ondersteunen je tijdens de verschillende groeifases op de Duitse markt. Met Dexport beschik je over een gemotiveerd team van marketing specialisten die jou helpen de Duitse markt te veroveren!

Volg ons online!

1,812FansLike
96VolgersVolg
500VolgersVolg
989VolgersVolg
47AbonneesAbonneer

Evenementen

Laatste artikelen

Binnen vijf jaar wil Kemal Tas met Ledstores de complete Europese markt veroveren

Google toont al lang niet meer enkel betaalde advertenties en organische zoekresultaten. Zo zijn Featured Snippets door Google in het leven geroepen om de bezoekers direct kort antwoord te kunnen geven op een specifieke vraag binnen de zoekresultaten.

EDC verovert de Duitse markt terug

Google toont al lang niet meer enkel betaalde advertenties en organische zoekresultaten. Zo zijn Featured Snippets door Google in het leven geroepen om de bezoekers direct kort antwoord te kunnen geven op een specifieke vraag binnen de zoekresultaten.

Tijdelijke verlaging Duits btw-tarief

Google toont al lang niet meer enkel betaalde advertenties en organische zoekresultaten. Zo zijn Featured Snippets door Google in het leven geroepen om de bezoekers direct kort antwoord te kunnen geven op een specifieke vraag binnen de zoekresultaten.